MALZEMELER:
3 su b.un
1 kase siyah zeytin ezmesi
1 tatlı k. kuru kekik
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 çay k. tuz
100 gr. margarin
1 yemek k. kuru maya
1 tutam toz şeker
1 adet yumurta
1 tatlı k. limon suyu
HAZIRLANIŞI:
Mayayı ılık suda eritin ve 15
dk. bekletin . Karıştırma kabına unu eleyin ortasını açıp sıvı yağ, oda
ısısında yumuşamış margarini , tuz , şeker , mayalı su , yumurta ve limon
suyunu ilave edin . Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerini örtüp
oda ısında yarım saat dinlendirin. Zeytin ezmesi ile kekiği karıştırın,
Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde hazır yufkadan biraz daha kalın şekilde açın
Üzerine zeytin ezmesi sürün.
Rulo şeklinde sarın.
Ve bıçak yardımıyla küçük halkalar halinde kesin.
Her halkayı elimizle hafifçe bastırarak yağlanmış fırın tepsisine dizin..
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Fırından alın ılık veye soğuk servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder