Bu gün sizlere ekmek israfını önlemek için hazırladığım ekmek aşı yemeğinin tarifini vermek istiyorum bu tarifimi hazırlarken hem ekmek israfını önlemek hemde besleyici içerisinde sebzesi , eti , mercimeği , sunumu şık tek başına bir ana yemek olarak sunulabilinecek bir yemek yapmak isteyenlere şimdiden kolay gelsin diyorum...
MALZEMELER:
1 , Tane bayat pide küp doğranmış
1 Su b. haşlanmış mercimek
250 gr. kıyma
2 tane domates
3 tane sivri biber
1 tane kuru soğan
2 yemek k. tereyağ
yarım çay b. sıvı yağ
1 yemek k. domates salçası
yarım demet maydanoz
tuz , karabiber, pul biber
2 diş sarmısak
3 su b. su
HAZIRLANIŞI:
Önce kıymamıza tuz , karabiber ,pul
biber ve maydanoz ,bayat ekmek
(ufalanmış )içerisine ekleyip iyice yoğuralım ve küçük
köfteler hazırlayıp sıvı yağda hafif kızartalım ve yağdan alıp aynı yağda
biberleride kızartalım dikkat edeceğimiz şey ekmeklerin , biberlerin ve
köftelerin yani herşeyin boyutlarını aynı ayarlayabilmek hepsi aynı boyutta
olmalı görsel açıdan..
Soğalarımızıda küçük küp halinde doğrayalım ve bir
kaşık tereyağın da pembeleştirelim bir kaşık salçayıda ilave edip kokusu çıkana
kadar kavuralım ve suyunu ekleyelim mercimeği, biberi , küp doğradığımız
domatesleri , kızarttığımız köfteleri ilave edip 5 dk. pişirmeye bırakalım ..
en son tuzunu , karabiberini ekleyip ocaktan alalım ..
Küp doğradığımız bayat ekmekleri kızarttığımız 1 kaşık
tereyağında bir iki çevirip ezdiğiniz sarmısaklarıda ekleyip hepsini bir güzel
harmanlayıp lezzetlendirelim ..
Ekmekleri servis tabağına alalım ve üzerine hazırladığımız
köfteli mercimekli sosu gezdirelim ve sıcak servis yapalım .
Ekmeklerin sosunu verdikten hemen sonra servis
yapmalıyız eğer bekletirsek ekmekler çok yumuşar ve hamurlaşır lezzetli olmaz
yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder