MALZEMELER:
4 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 su bardağı süt
100 gr tereyağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta
1 çorba kaşığı toz şeker
tuz , su
İÇ HARCI İÇİN:
beyaz peynir
dil peyniri
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu ve şekerini koyuyoruz, ortasını havuz
gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sütü ve
zeytinyağını döküyoruz.
Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını ilave ediyoruz. Yumurtalardan
birinin sarısını üzeri için ayırıyoruz.
Geri kalanını ilave ediyoruz.
Biraz ılık su döküyoruz ve ortadaki malzemelerle önce mayayı eritiyoruz.
Ortadaki malzemeler iyice karışınca kenardan un alarak hamuru
yoğuruyoruz.
Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Eğer hamur cıvık
olursa un ilave ederek hamuru toparlıyoruz.
İç harcı için, beyaz peyniri ve dil peynirini rendeliyoruz.
Hamurdan küçük bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Bezelere hafif bastırıp
genişletiyoruz.
İç harçtan biraz koyuyoruz ve hamuru peynirin üzerine kapatıp tekrar
yuvarlıyoruz.
Yağlanmış cam fırın kabına hamurları diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısını sürüyoruz.
Üzerini streç filmle kapatıyoruz ve yarım saat kadar mayalandırıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder