MALZEMELER:
4 Su b. un
1 Yumurta
2 Çorba k. sirke
1 Çay b. yoğurt
2 Çorba k. sıvı yağ
Aldığı kadar su
İÇ HARCI İÇİN:
500 Gr. ıspanak
2 Tane kuru soğan
200 Gr. kıyma
Yarım çay b. sıvı yağ
1 Çorba k. tere yağ
1 Tatlı k. pul biber,
Kara biber
ÜZERİ İÇİN:
1 Yumurta
2 çorba k. yoğurt
Susam , çörek otu
HAZIRLANIŞI:
Önce hamuru yoğurup dinlendirin . Bu
arada iç harcı hazırlayın , soğanları küp doğrayıp yağda kıymayla beraber kavurun
temizlediğiniz ıspanakları ekleyin karıştırın söndülermi baharatlarını serpip
ocaktan alın ..
Hamurdan eşit büyüklükte parçalar koparıp
yuvarlayalım
6 beze olsun fırın tepsinizi yağlayın oklavayla incecik açıp
tepsiye yerleştirin aralarına sıvı yağ gezdirin 2. yufkayıda yerleştirin iç
harcın yarısını paylaştırın bu işlemi böyle tekrar edin istediğiniz
şekilde kesip üzerine 2 kaşık yoğurt ve 1 yumurta kırıp karıştırın üzerine sürün
çörek otu ve susam serpin fırına verin üzeri kızarana kadar pişirin çıtır
seviyorsanız bu şekilde yok biraz daha yumuşak olsun isterseniz fırından
çıkarınca hemen üzerine daha büyük bir tepsi kapatıp yarım saat dinlendirin..
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder