Bu Blogda Ara

31 Mart 2017 Cuma

ISPANAKLI BÖREK


MALZEMELER:

4 Su b. un

1 Yumurta

2 Çorba k. sirke

1 Çay b. yoğurt

2 Çorba k. sıvı yağ

Aldığı kadar su

İÇ HARCI İÇİN:

500 Gr. ıspanak

2 Tane kuru soğan

200 Gr. kıyma

Yarım çay b. sıvı yağ

1 Çorba k. tere yağ 

1 Tatlı k. pul biber, 

Kara biber

ÜZERİ İÇİN:

1 Yumurta

2 çorba k. yoğurt

Susam , çörek otu


HAZIRLANIŞI: 

Önce hamuru yoğurup dinlendirin . Bu arada iç harcı hazırlayın , soğanları küp doğrayıp yağda kıymayla beraber kavurun temizlediğiniz ıspanakları ekleyin karıştırın söndülermi baharatlarını serpip ocaktan alın  ..

 Hamurdan eşit büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayalım

 6 beze olsun fırın tepsinizi yağlayın oklavayla incecik açıp tepsiye yerleştirin aralarına sıvı yağ gezdirin 2. yufkayıda yerleştirin iç harcın yarısını paylaştırın bu işlemi böyle tekrar edin  istediğiniz şekilde kesip üzerine 2 kaşık yoğurt ve 1 yumurta kırıp karıştırın üzerine sürün çörek otu ve susam serpin  fırına verin üzeri kızarana kadar pişirin çıtır seviyorsanız bu şekilde yok biraz daha yumuşak olsun isterseniz fırından çıkarınca hemen üzerine daha büyük bir tepsi kapatıp yarım saat dinlendirin..

AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder