Bu Blogda Ara

24 Mart 2017 Cuma

KOLAY MANTI



                                                       
MALZEMELER:

Hamuru için: 

3/5 su b. un

tuz, su ve yaş maya

İç harcı için : 

1 Tane büyük kuru soğan

1Yemek kaşığı domates salçası

200 gr. kıyma

1 Kaşık tere yağ

Üzerinin sosu için:

Sarmısaklı yoğurt

Tere yağ , sıvı yağ ve pul biber

HAZIRLANIŞI: 

Hamurunu biraz ılık suyla yoğurup bir kenarda mayalanmaya bırakıyoruz.
Diğer tarafta soğanları küp doğrayıp yağda pembeleştirip kıymayı ekliyoruz tuzunu karabiberini serpip iyice kavrulunca soğumaya bırakıyoruz.
Ve mayalanan hamurumuzdan bir beze alıp 2 ml. kalınlığında açıyoruz.

 Soğuyan harcımızdan arasına incecik ve her yere eşit gelecek şekilde yayıyoruz..


                                              İnce bir şerit halinde yuvarlayıp kesiyoruz..


  Minik minik doğrayıp yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz..



 Fırında pembeleşince fırından çıkarıyoruz..


Hafif sıcağı çıkınca üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirip tereyağında pul biberi yakıp üzerine dökün ve servis yapın ..



AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder