MALZEMELER:
Hamuru için:
3/5 su b. un
tuz, su ve yaş maya
İç harcı için :
1 Tane büyük kuru soğan
1Yemek kaşığı domates salçası
200 gr. kıyma
1 Kaşık tere yağ
Üzerinin sosu için:
Sarmısaklı yoğurt
Tere yağ , sıvı yağ ve pul biber
HAZIRLANIŞI:
Hamurunu biraz ılık suyla yoğurup
bir kenarda mayalanmaya bırakıyoruz.
Diğer tarafta soğanları küp doğrayıp yağda pembeleştirip
kıymayı ekliyoruz tuzunu karabiberini serpip iyice kavrulunca soğumaya
bırakıyoruz.
Ve mayalanan hamurumuzdan bir beze alıp 2 ml.
kalınlığında açıyoruz.
Minik minik doğrayıp yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz..
Fırında pembeleşince fırından çıkarıyoruz..
Hafif sıcağı çıkınca üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirip
tereyağında pul biberi yakıp üzerine dökün ve servis yapın ..
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder