MALZEMELER:
1 Su b. haşlanmış nohut
150 gr. kıyma
1 su b. erişte
1 tane kuru soğan
1 yemek k. salça
1 yemek k. tereyağ
yarım çay b.zeytin yağı
Üzeri için :
1 Kase yoğurt , sarmısak ve kuru nane
HAZIRLANŞI:
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytin yağında kavuralım,
salçayı koyup biraz daha kavuralım,
nohut büyüklüğünde yuvarladığımız kıyma köfteleri ekleyip biraz soteleyelim,1 lt. su ekleyelim
2 su b. et suyu ekleyelim,
fokurdayınca nohutları erişteleri koyalım
erişteleri kontrol edelim pişince indirelim
ocaktan ılınınca servise tabağına alıp
üzerine sarmısaklı yoğurt ve tere yağinda yanmiş nane gezdirilim...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder