Ben bu güzel salı gününde sizlerle Malatya yöresine ait olan ve kayınvalidemin çok güzel yaptığı bir tarifi paylaşmak istiyorum .Neden kayınvalidem daha güzel yapıyor çünkü kendileri köydeler ve bütün yemeklerini odun ateşinde ve kendileri hazırlayıp yaptıkları o mis gibi tereyağında kızartıyorlar haliyle bizim hazırladığımız yemeklerle arasın da lezzet farkı oluyor .Kebap deyince direk akla hemen et yemekleri gelir ama bu köftemize et girmiyor Malatya'da bu köfteye kebap deniliyor umarım beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun...
MALZEMELER:
Hamuru için-
3su bardağı yarma
1 çay b. kısırlık bulgur
1 tatlı k. tuz
Kızartmak için:
3 yumurta
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı un
ve sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Bulgur ve yarmamızı kısır demler
gibi demliyoruz ,demlenince tuzunu ekleyip yoğuralım ve cevizden büyük parçalar
koparıp yuvarlak şekil verelim.
Kaynamış suya biraz tuz ekleyip hazırladığımız köfteleri 15 dk. haşlayalım.
Köftelerimizi yumurtalı karışıma bulayıp kızgın yağın içerisine bırakalım .her iki yüzünüde nar gibi kızartalım.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder