Bu Blogda Ara

27 Mart 2017 Pazartesi

MALATYA KEBABI (Malatya yöresine ait bir tarif)



Ben bu güzel salı gününde sizlerle Malatya yöresine ait olan ve kayınvalidemin çok güzel yaptığı bir tarifi paylaşmak istiyorum .Neden kayınvalidem daha güzel yapıyor çünkü kendileri köydeler ve bütün yemeklerini odun ateşinde ve kendileri hazırlayıp yaptıkları o mis gibi tereyağında kızartıyorlar haliyle bizim hazırladığımız yemeklerle arasın da lezzet farkı oluyor .Kebap deyince direk akla hemen et yemekleri gelir ama bu köftemize et girmiyor Malatya'da bu köfteye kebap deniliyor umarım beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun...





MALZEMELER:

 Hamuru için-

3su bardağı yarma

1 çay b. kısırlık bulgur

1 tatlı k. tuz

Kızartmak için:

3 yumurta

1 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 yemek kaşığı un

ve sıvı yağ


HAZIRLANIŞI:

 Bulgur ve yarmamızı kısır demler gibi demliyoruz ,demlenince tuzunu ekleyip yoğuralım ve cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlak şekil verelim.


Kaynamış suya biraz tuz ekleyip hazırladığımız köfteleri 15 dk. haşlayalım.



 Haşlanan köftelerimizi kızartmak için panesini hazırlayalım. Bunun için yumurta, yoğurt, ve unu iyice çırpalım .


Köftelerimizi yumurtalı karışıma bulayıp kızgın yağın içerisine bırakalım .her iki yüzünüde nar gibi kızartalım.




AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder