MALZEMELER:
2 su b. Haşlanmış nohut
3 su b.pirinç
2 tane orta boy kuru soğan
Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk
Yeni bahar, tuz, ve haşladığınız tavuğun suyu
2 çorba k. tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Soğanları piyaz doğrayıp sıvıyağı tavaya alıp soğanları ekleyip
iyice karamelize oluncaya kadar kavuralım ,
Bir tencereye önce haslanmış
nohutları dibine sevelim onun üzerine karamelize soğanları yayalım yeni baharı
serpelim tavukları her yere eşit gelecek şekilde soğanların üzerine
yerleştirelim ve en üstte yıkayıp sıcak suda beklettigimiz pirinçleri yayalım.
Tereyağını kokusu çıkana kadar kızdıralım ve pirinçlerin üzerine
gezdirelim biraz tuz serpip tavuk suyunun tuzunuda hesaba katarak damak
yazımıza göre ayarlayalım en son tavuk suyunu ilave edelim üzerine çıkmayacak
kadar koyalım .
Ve çok kısık ateşte yaklaşık 40 dk.kadar pişirelim tabi siz kontrol edin suyunu
çeken e kadar pişirin.Dinlendikten sonra bir tepsiye tencereye ters çevirin ve
sıcak servis yapın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder