Bu Blogda Ara

22 Mart 2017 Çarşamba

TÜRKMEN PİLAVI

MALZEMELER:

2 su b. Haşlanmış nohut 

3 su b.pirinç

2 tane orta boy kuru soğan 

Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk

Yeni bahar, tuz, ve haşladığınız tavuğun suyu 

2 çorba k. tereyağı

Yarım çay bardağı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:
 Soğanları piyaz doğrayıp sıvıyağı tavaya alıp soğanları ekleyip iyice karamelize oluncaya kadar kavuralım ,
 Bir tencereye önce haslanmış nohutları dibine sevelim onun üzerine karamelize soğanları yayalım yeni baharı serpelim tavukları her yere eşit gelecek şekilde soğanların üzerine   yerleştirelim ve en üstte yıkayıp sıcak suda beklettigimiz pirinçleri yayalım.

Tereyağını  kokusu çıkana kadar kızdıralım ve pirinçlerin üzerine gezdirelim biraz tuz serpip tavuk suyunun tuzunuda hesaba katarak damak yazımıza göre ayarlayalım en son tavuk suyunu ilave edelim üzerine çıkmayacak kadar koyalım . 

Ve çok kısık ateşte yaklaşık 40 dk.kadar pişirelim tabi siz kontrol edin suyunu çeken e kadar pişirin.Dinlendikten sonra bir tepsiye tencereye ters çevirin ve sıcak servis yapın...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder