MALZEMELER:
½ kg kıyma
2 tane soğan
Bir çay bardağı haşlanmış pirinç
Bir tane yumurta sarısı
Karabiber
Tuz
Kızartmak için;
3 tane çırpılmış yumurta
HAZIRLANIŞI:
Yemek tarifileri sitelerinin bir çoğun bulunan ancak, herbiri farklı olan kadın
budu köftesi tarifinin orijinal olanını sizler için derledik. Oldukça pratik
bir yemek tarifi haline getirdik.
Pratik yemek tarifleri listenizin en başında
kendisine yer bulacak olan kadınbudu köftesi yapımına, öncelikle kıymanın 1/3
ünü ayırarak ince kıyılmış soğanla beraber zeytinyağında kavurarak başlıyoruz.
Kavurduğumuz kıyma soğuduktan sonra kalan kıymayı, yumurtayı,karabiberi, tuzu
ve haşlanmış pirinci üzerine ekleyerek iyice yoğuruyoruz.
Daha sonra kıymadan
köfte büyüklüğünde parçalar koparıp, önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya
batırıp kızgın yağda kızartıyoruz.
Domates ve biber ile servis yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder