MALZEMELER:
1 tane bayat ekmek,
1 çay bardağı köftelik
bulgur,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 adet orta boy soğan,
1 yemek kaşığı nane,
1 çay kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı un (kıvamını ayarlamak için)
Kızartmak için;
Sıvı yağ.
HAZIRLANIŞI:
Ekmek su dolu bir kap içerisine koyulup yumuşaması için bekletilir.
Ekmek yumuşayınca su dolu kaptan çıkartılıp sıkılır ve yoğurma kabına koyulur.
Islak ekmeklerin üzerine, ince bulgur ilave edilip karıştırılır ve üzeri
kapatılıp 15 dakika bekletilir.
Bulgurlar fazla suyu çekip yumuşayınca, üzerine salça, küçük doğranmış soğan,
nane, un ve tuz eklenip güzelce yoğrulur.
Hamurun kıvamı sert ise bir miktar su, yumuşak ise, un ilave edilip kıvamı
ayarlanır.
Köfte hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılıp, avuç içerisinde
yuvarlanır ve üzerine hafif bastırılıp yassılanır.
Hazırlanan bayat ekmek köftesi bol sıvı yağ içerisinde, arkalı önlü çevrilerek
kızartılır.
Kızartılan ekmek köftesi, ilk sıcağı çıktıktan sonra, servise sunulabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder