Bu Blogda Ara

4 Nisan 2017 Salı

PİRPİRİM AYRANI

(pirpirim ayranı deriz biz Malatya'lılar)

Bu gün sizlerle insana ferahlık veren pirpirimli ayranın tarifini vermek istiyorum bu ayranı diyet yapanlar öğün aralarında açlıklarını bastırmak içinde içebilirler çünkü kesinlikle çok faydalı sağlıklı veya yemeklerin yanında biraz daha koyu tutarak cacık olarakta sunabilirsiniz...
Semiz otlarının mevsimiyken ben bu otları çokça alıp haşlayıp suyunu iyice süzüp tek seferlik buz dolabı poşetlerine koyuyorum ve istediğim zaman elimin altında hazır bulunuyor özellikle çalışan ev hanımları için çok pratik olur..



MALZEMELER:

1 tutam semiz otu

1 kase yoğurt

1 diş sarımsak

ve istediğiniz kadar tuz

HAZIRLANIŞI:

 Önce semiz otlarımızı tertemiz yıkayıp minik minik doğrayın 1 çay bardağı su ekleyip haşlayın ve suyunu süzüp sarmısaklı hazırladığınız yoğurdun  içine ekleyin kıvamını kendi isteğinize göre ayarlayıp  su ilavesi yapın isteğe görede tuz ekleyin..

Birde bu ayranın acısı yapılır .
Acısını hazırlamak için semiz otlarının en olgun olanları yani sararmış olanları tercih edilir 
bir bağ semiz otu haşlanır suyu süzülür ve ayranın içine katılır tuzu eklenir  ve yeşil arnavut biberlerinden 5 veya 6 tane eklenir 3 gün dolapta bekletilir  acı sevenler için çok güzel bir lezzet soğuk tüketilir..

AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder