(pirpirim ayranı deriz biz Malatya'lılar)
Bu gün sizlerle insana ferahlık veren pirpirimli ayranın tarifini vermek istiyorum bu ayranı diyet yapanlar öğün aralarında açlıklarını bastırmak içinde içebilirler çünkü kesinlikle çok faydalı sağlıklı veya yemeklerin yanında biraz daha koyu tutarak cacık olarakta sunabilirsiniz...
Semiz otlarının mevsimiyken ben bu otları çokça alıp haşlayıp suyunu iyice süzüp tek seferlik buz dolabı poşetlerine koyuyorum ve istediğim zaman elimin altında hazır bulunuyor özellikle çalışan ev hanımları için çok pratik olur..
MALZEMELER:
1 tutam semiz otu
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
ve istediğiniz kadar tuz
HAZIRLANIŞI:
Önce semiz otlarımızı tertemiz yıkayıp
minik minik doğrayın 1 çay bardağı su ekleyip haşlayın ve suyunu süzüp
sarmısaklı hazırladığınız yoğurdun içine ekleyin kıvamını kendi
isteğinize göre ayarlayıp su ilavesi yapın isteğe görede tuz ekleyin..
Birde bu ayranın acısı yapılır .
Acısını hazırlamak için semiz otlarının en olgun olanları yani sararmış olanları tercih edilir
bir bağ semiz otu haşlanır suyu süzülür ve ayranın içine katılır tuzu eklenir ve yeşil arnavut biberlerinden 5 veya 6 tane eklenir 3 gün dolapta bekletilir acı sevenler için çok güzel bir lezzet soğuk tüketilir..
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder