MALZEMELER:
1 pk. hazır baklava yufkası
1 su b. irmik
1 çay b. sıvı yağ
KEKİ İÇİN:
4 yumurta
1 su b. toz şeker
1 su b. süt
1 su b. toz fındık
1 çay b. sıvıyağ
2 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN:
2 su b. toz şeker
2,5 su b. su
HAZIRLANIŞI:
Baklavalık yufkaları tezgaha seriyoruz. Üzerine fırçayla sıvı yağ
damlatıyoruz.
İrmik serpiyoruz ve pili pili büzerek yağlanmış fırın tepsisine
koyuyoruz.
Tepsimizi doldurana kadar bu şekilde yufkaları sıkıştırarak yanyana
koyuyoruz.
Tepsimiz dolunca önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar
pişiriyoruz
. Keki için, yumurtaları kırıyoruz.
Şekerini ilave ederek mikserle
çırpıyoruz.
İçine vanilya ve kabartma tozunu koyup tekrar çırpıyoruz.
Sütü,
sıvı yağı ve toz fındığın yarısını da ilave ediyoruz ve çırpıyoruz.
Hazırladığımız karışımı fırından çıkardığımız baklava yufkasının üzerine
döküyoruz.
Kalan fındığı da üzerine serpiyoruz.
Tekrar fırına veriyoruz ve
pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini kaynatıyoruz.
Fırından çıkardığımız tatlının
üzerine şerbeti döküyoruz.
Dilimleyerek servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder