Bu Blogda Ara

27 Mart 2017 Pazartesi

NİŞASTALI PAMUK KEK


MALZEMELER:

4 adet yumurta,

1 su bardağı toz şeker,

1 su bardağı sıvı yağ,

2 su bardağı nişasta (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.),

1 paket vanilya (5 gram),

1 paket kabartma tozu (10 gram).

1 Çorba k. kakao

ÜZERİ İÇİN:

Pudra şekeri.

HAZIRLANIŞI:

Kek hamurunu hazırlamak için, yumurtalar, toz şeker ve vanilya mikser yardımı ile, kar beyaz oluncaya kadar çırpılır.

Daha sonra, içerisine sıvı yağ ilave edilip karıştırılır.

Oluşan karışıma, son olarak nişasta ve kabartma tozu ilave edilip, biraz daha çırpılır.

Elde edilen kek hamuru,  bir kısmı ayrılır siğeri hafif yağlanıp unlanmış kek kalıbına boşaltılır.
Ve ayrılan hamuru kakao eklen ipiyice karistirılır sıkma torbasında konulup  tepsideki kek hamurunun üzerine ortadan başlayıp daireler halinde sıkılır ve bir kürdan yardımıyla tekrar ortadan başlayıp çizilir resimdeki şekil verilir..

Hazırlanan nişastalı pamuk kek, önceden ısıtılmış 150° fırında pişirilir.

Kürdan testi yapılıp, kontrol edilir ve kek pişince, fırın kapatılıp kapağı aralanarak sıcağının çıkması sağlanır.

Fırından alınan kek, servis tabağı üzerine ters çevrilip, kalıptan çıkartılır.

Üzerine pudra şekeri serpiştirilip, dilimlenerek servis edilir.

Uzun süre bayatlamayan pamuk gibi yumuşacık harika bir kek oluyor.

İçerisine hiç un ilavesi yapmıyoruz. Evde bulunan herhangi bir nişasta çeşidi ile yapabilirsiniz.

Not: Bu keki yaparken bazıları çok kabarıp taştığındanan şikayet ediyor. Bende böyle bir sorun olmadı ama büyük bir kalıp kullanmanızda yarar var.

Eğer kekiniz çok kabarıyorsa ısısını yükseltin. Üzeri hafif kızarıp kabuk bağladıktan sonra tekrar derecesini düşürüp içini çekmesini sağlayabilirsiniz.

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder