MALZEMELER:
4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı sıvı yağ,
2 su bardağı nişasta (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.),
1 paket vanilya (5 gram),
1 paket kabartma tozu (10 gram).
1 Çorba k. kakao
ÜZERİ İÇİN:
Pudra şekeri.
HAZIRLANIŞI:
Kek hamurunu hazırlamak için, yumurtalar, toz şeker ve vanilya mikser yardımı
ile, kar beyaz oluncaya kadar çırpılır.
Daha sonra, içerisine sıvı yağ ilave edilip karıştırılır.
Oluşan karışıma, son olarak nişasta ve kabartma tozu ilave edilip, biraz daha
çırpılır.
Elde edilen kek hamuru, bir kısmı ayrılır siğeri hafif yağlanıp unlanmış
kek kalıbına boşaltılır.
Ve ayrılan hamuru kakao eklen ipiyice karistirılır sıkma torbasında
konulup tepsideki kek hamurunun üzerine ortadan başlayıp daireler halinde
sıkılır ve bir kürdan yardımıyla tekrar ortadan başlayıp çizilir resimdeki
şekil verilir..
Hazırlanan nişastalı pamuk kek, önceden ısıtılmış 150° fırında pişirilir.
Kürdan testi yapılıp, kontrol edilir ve kek pişince, fırın kapatılıp kapağı
aralanarak sıcağının çıkması sağlanır.
Fırından alınan kek, servis tabağı üzerine ters çevrilip, kalıptan çıkartılır.
Üzerine pudra şekeri serpiştirilip, dilimlenerek servis edilir.
Uzun süre bayatlamayan pamuk gibi yumuşacık harika bir kek oluyor.
İçerisine hiç un ilavesi yapmıyoruz. Evde bulunan herhangi bir nişasta çeşidi
ile yapabilirsiniz.
Not: Bu keki yaparken bazıları çok kabarıp taştığındanan şikayet ediyor. Bende
böyle bir sorun olmadı ama büyük bir kalıp kullanmanızda yarar var.
Eğer kekiniz çok kabarıyorsa ısısını yükseltin. Üzeri hafif kızarıp kabuk
bağladıktan sonra tekrar derecesini düşürüp içini çekmesini sağlayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder