Sizlerle bu gün Malatya nın yöresel yemeği olan geleli kebabının yapılışını paylaşmak istiyorum bu tarifin bende diğer özel yanı bana birincilik kazandırması fox ta yayınlanan yemekteyiz yarımasının kazanmıştım ve bu lezzeti sizlerle paylaşıyorum umarım beğenirsiniz..
MALZEMELER:
2 kilo patlıcan
1/2 kilo kuşbaşı et
2 tane domates
5,6 tane sivri biber
1 tane kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
3,4 çay kaşığı tuz
3,4 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları közleyip soyalım.
Bıçakla doğrayalım.
Tuz ekleyip karıştıralım.
Bir fırın kabının dibine yayalım.
Eti yağ koyup ısıtılmış tencereye koyup kavuralım.
İçine soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim.
Et kavrulunca içine doğranmış biber,domates ve salçayı
ekleyip biraz daha kavuralım.
2,3 su bardağı kaynar su koyup et yumuşayana kadar
pişirelim.
Az suyu kalana kadar pişirip tuzunu ekleyip patlıcanın
üstüne yayalım.
Fırında 15 dakika pişirelim.
Tereyağını yakıp yemeğin üstüne dökelim.
Sıcak servis yapalım.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder