İçli köfte denince akla bir çok çeşidi gelir çünkü her yörenin kendine has tarifleri vardır .Bende bu gün sizlerle malatya yöresine ait içli köfte tarifini paylaşmak istiyorum
MALZEMELER:
Hamuru için:
Yarım kg. yarma
1 su b. kısırlık bulgur
1 tatlı k. tuz
İç harcı için:
4 Tane orta boy patates
2 tane kuru soğan
200 gr. kıyma
1 yemek k.domates salçası
1 yemek k. biber salçası
2 yemek k. tereyağ
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber,
nane, kimyon ,
Kızartmak için :
sıvıyağ
3 Yumurta
1 yemek k. un
HAZIRLANIŞI:
Önce yarma , bulgur ve tuzu sıcak su ile kısır demler gibi ılık su ile demleyelim.
Ve iç harcımızı hazırlayalım , kuru soğanları yağlarla beraber kavuralım kıymayı da ekleyip iyice kavuralım ve hasladığımız patatesleri ezip ekleyelim baharatlarıda ekleyip biraz daha karıştıralım .
Ve soğumaya bırakalım.
Hamuru yoğurup soğuyan iç harcımızla içli köftelerimizi hazırlayalım .
Kaynayan suya biraz tuz ilave edip köftelerimizi haşlayalım .
Haşlanan köftelerimizi , yumurta ve unu iyice çırpıp köfteleri bulayalım kızgın yağda kızartalım ...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder