MALZEMELER:
2 Tane Yufka
Yufkalara sürmek için sıvı yağ
İç harcı için:
400 gr. kıyma
1 Tane kuru soğan
tuz - karabiber
Yoğurt sosu için:
Bir kase yoğurt
İki diş sarmısak
Üzeri için:
İki çorba kaşığı tere yağ
ve bir tatlı kaşığı domates salçası
bir çay kaşığı pul biber
HAZIRLANIŞI:
Kıymanın içerisine kara biberi tuzu ve kuru soğanı çok ince doğrayıp kıymayla özleşene kadar yoğuralım.
Yufkayı serelim ve sıvıyağ sürüp üçte birini içe doğru katlayalım
Kıymamızdan bi parça alıp resimdeki gibi yayalım
Rulo şeklinde çok sıkmadan saralım
Ve iki parmak uzunluğunda keselim
Yağlanmış tepsiye bu şekilde dizelim
180 derecelik fırına verip kızarana kadar pişirelim
servis tabağına alıp
Yoğurda sarmısakları ezip tuzla beraber iyice çırpıp üzerine gezdirelim
Tereyağınıda eritip salçayı ve pul biberi ekleyip üzerine gezdirin..
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder