MALZEMELER:
- 125 gram oda ısında yumuşamış margarin veya tereyağı,
- 1 çay bardağı sıvı yağ (110 ml.),
- 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri,
- 1 yumurta,
- 1 buçuk su bardağı mısır unu,
- 1 büyük limon kabuğu rendesi,
- 1 paket vanilya (5 gram),
- Yarım paket kabartma tozu (5 gram),
- 2 buçuk su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.).
- Üzeri için;
- Benmari usulü eritilmiş çikolata.
- hamurunu hazırlamak için gerekli olan margarin, yumurta ve pudra şekeri, derin bir kap içerisinde krema kıvamına gelene kadar karıştırılır.
- Elde edilen karışıma sıvı yağ, limon kabuğu rendesi, vanilya ve mısır unu ilave edilip tekrar karıştırılır.
- Son olarak yarım paket kabartma tozu ve ölçülü olarak azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur.Çok hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.Hazırlanan kurabiye hamuru buzdolabına kaldırılarak 10 dakika kadar dinlendirilir.
Dinlendirilen hamur dolaptan çıkartılır ve kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, avuç içerisinde yuvarlanır.Şekillendirilen kurabiyeler, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.Önceden ısıtılmış 170° fırında altları hafif kızarıncaya kadar pişirilir. - Ve bermari usulu eritilmiş çikolataya bir kenarı batırılır hinhistan cevizine bulayarak servis tabağına dizilir ...AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder