Bu gün sizlere gözleme tarifi vereceğim biz Malatyalılar katmer deriz
ve yine her yörede kendine özgü tarifleri vardır iç harcı değişir hamuru mayandırmadan yapılır
bir çok alternatifi vardır
Mesela iç harcını bir çok çeşidi var, patatesli, kıymalı, peynirli, çökelekli, haşhaş ve susamlı, ıspanaklı, ilk baharda yetişen bir çok çeşit ot var narpuz vb. otlardanda yapabilirsiniz
MALZEMELER:
Hamuru için:
4 Su b. un
1 Tatlı k. tuz
1 yemek k. toz şeker
40 gr. yaş maya
yarım çay b. sıvı yağ
İç harcı için :
1 kg. ıspanak
2 tane kuru soğan
150 gr. kıyma
yarım çay b. zeytin yağı
Bir yemek k. pul biber
Üzerini yağlamak için:
1 çorba k. tere yağ
HAZIRLANIŞI:
Hamur için olan malzemeden kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz, hacminin iki katı olunca mayalanmış demektir.
Hamur mayalanırken iç harcımızı hazırlayalım.
Ispanakları ayıklayıp yıkayıp doğrayalım ve biraz tuz serpip bu tuzla ovalım ve çıkan suyunu sıkalım.
Ben kalan hamurumdan böyle ekmekler yaptım ve bu şekilde kabardılar mükememel bir hamurdu..
Ben iç harcına birazda çökelek ve peynirde kattım
Soğanları yemeklik doğrayalım zeytin yağında biraz kavurup kıymayıda ekleyip kavurmaya devam edelim ve biberi tuzunu ekleyip biraz daha karıştırıp soğumaya bırakalım.
Mayalanan hamurumuzu bezelere bölüp merdane yardımıyla açalım..
Mayalanan hamurumuzu bezelere bölüp merdane yardımıyla açalım ve arasına hazırladığımız iç harcdan koyup kapatalım
İki yüzünüde pişirelim pişen gözlemelerimize tereyağı sürüp sıcak servis yapalım..
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder