Bu Blogda Ara

23 Mart 2017 Perşembe

NARPUZ OTU KAVURMASI

Bu gün sizlerle narpuz otu kavurmasını paylaşmak istiyorum bu otlar Malatya'da kolaylıkla bulabilirsiniz ama yok bulamadım derseniz her çeşit otlada  bu tarifi deneyebilirsiniz hemen çabucak hazırlayabileceğiniz bir yemek diyorum çünkü rejim yapanlar bunu tek başına bir öğün olarak yiyebilirler yanında odun ateşinde pişmiş eşkili ekmekle ve 1 bardak ayranla çok güzel doyurucu ve acıktırmayan bir yemek tavsiye ederim .











MALZEMELER:

1 Demet narpuz otu

1 tane büyük kuru soğan

200 gr. kıyma

1 tane yumurta

1 çorba k. tere yağ

2 çorba k. sıvıyağ

tuz ve pul biber

 HAZIRLANIŞI:

 Otları temizleyip doğrayalım  çok az suyla haşlayalım  süzelim ve soğanı piyazlık doğrayıp yağda 1,2 , çevirip kıymayı da ekleyip iyice kavuralım  narpuzları ekleyip tuzunu biberini de ekleyip lezzetleri birbirine verince ateşten alıp servis yapın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder