Bu gün sizlerle narpuz otu kavurmasını paylaşmak istiyorum bu otlar Malatya'da kolaylıkla bulabilirsiniz ama yok bulamadım derseniz her çeşit otlada bu tarifi deneyebilirsiniz hemen çabucak hazırlayabileceğiniz bir yemek diyorum çünkü rejim yapanlar bunu tek başına bir öğün olarak yiyebilirler yanında odun ateşinde pişmiş eşkili ekmekle ve 1 bardak ayranla çok güzel doyurucu ve acıktırmayan bir yemek tavsiye ederim .
MALZEMELER:
1 Demet narpuz otu
1 tane büyük kuru soğan
200 gr. kıyma
1 tane yumurta
1 çorba k. tere yağ
2 çorba k. sıvıyağ
tuz ve pul biber
HAZIRLANIŞI:
Otları temizleyip doğrayalım
çok az suyla haşlayalım süzelim ve soğanı piyazlık doğrayıp yağda 1,2 ,
çevirip kıymayı da ekleyip iyice kavuralım narpuzları ekleyip tuzunu
biberini de ekleyip lezzetleri birbirine verince ateşten alıp servis yapın..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder