Bu gün sizlere çocuklarımın çok sevdiği ama dışarıda kendilerine alıp yedirdiğim zaman içim hiç rahat değil acaba eti iyimiydı yesillikleri temiz yıkanmışmıydı diye düşünürken kendim evde yapmaya karar verdim ve sizlerle paylaşmak istiyorum tarifimi deneyeceklere kolay gelsin..
MALZEMELER:
LAVAŞI İÇİN:
500 gr. un
1 yemek kaşığı tuz,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
İÇ HARCI İÇİN:
1 Kg. dana satır kıyma
100 gr. kuyruk yağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı k. kekik,
Nane , kimyon , karabiber
1 tatlı k. pul biber,
tuz, 3 diş sarımsak,
1 su b. et suyu,
ARASINA KOYMAK İÇİN MALZEME:
1 Tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı sumak
domates , salatalık, kıvırcık,
sivri biber,
HAZIRLANIŞI:
Un, tuz ,sıvı yağ ,su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım 10 dk. dinlendirelim.
Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp 2 mm. kalınlığında açalım , eğer imkanınız varsa sacda odun ateşinde yoksada teflon tavada tüpte pişirebilirsiniz.
soğumaması ve yumuşak kalması için üzerini örtün.
Etimizi bir tavaya alıp suyunu çektirelim , kuyruk yağını ilave edip iyice kavuralım , salçayı ve baharatları , tuzu ekleyip ,
et suyunuda koyup 1 dk. daha pişirin , yeşillikleride tertemiz yıkayıp ince ince doğrayalım.
Tantunimizi hazırlamak için lavaşları önce etimize yatırıp yağlanıp ıslanmasını sağlayalım ve arasına önce etten sonra istediginiz yeşillikten koyup sıkı saralım ve ayran , turşu ile sıcak servis yapalım..
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder