Bu Blogda Ara

24 Nisan 2017 Pazartesi

ÇAYDANLIK KAPAĞI BÖREĞİ


MALZEMELER:

5 Adet yufka,

Sıvıyağ,

İÇİ İÇİN:

3 Adet haşlanmış patates (ezilecek)

50 gr. beyaz peynir

Tuz Karabiber

HAZIRLANIŞI:



Ezilmiş patatesin içine peynir tuz , karabiber ilave edip iç harcını hazırlıyoruz.


5 Adet yufkanın her katının arasını sıvıyağ ile yağlayıp ,





 Çaydanlık kapağıyla kesiyoruz. Hazırlanan içten ortasına koyuyoruz .



  
                                              Poğaça şeklinde kapatıyoruz.


Dondurucuya atıyoruz.
Dondurucudan çıkardıktan sonra üzerine sıvıyağ sürüp , çözülmeden fırına veriyoruz.
200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. 
AFİYET OLSUN


2 yorum: