MALZEMELER:
5 Adet yufka,
Sıvıyağ,
İÇİ İÇİN:
3 Adet haşlanmış patates (ezilecek)
50 gr. beyaz peynir
Tuz Karabiber
HAZIRLANIŞI:
Ezilmiş patatesin içine peynir tuz , karabiber ilave edip iç harcını hazırlıyoruz.
5 Adet yufkanın her katının arasını sıvıyağ ile yağlayıp ,
Çaydanlık kapağıyla kesiyoruz. Hazırlanan içten ortasına koyuyoruz .
Poğaça şeklinde kapatıyoruz.
Dondurucuya atıyoruz.
Dondurucudan çıkardıktan sonra üzerine sıvıyağ sürüp , çözülmeden fırına veriyoruz.
200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Çok pratikmiş.Afiyetle :)
YanıtlaSilsağolun teşekkürler..
YanıtlaSil