Bu Blogda Ara

5 Nisan 2017 Çarşamba

FİNCANDA TENCERE KEKİ


MALZEMELER:

2 adet yumurta,

1 çay bardağı şeker,

1 çay bardağı sıvı yağı,

1 su bardağı süt,

2 yemek kaşığı kakao,

1 fincan damla çikolata,

2,5 su bardağı un,

1 paket kabartma tozu (10 gr),

1 paket vanilya (10 gr).

HAZIRLANIŞI:

Bir kaba yumurtaları ve şeker koyup mikser ile iyice çırpalım.

Üzerine sütü ve sıvı yağı ilave edip mikser ile çırpmaya devam edelim.

Sonra kakaoyu ve damla çikolatayı ilave edip spatula ile karıştıralım. eklenir.

Daha sonra elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilya 2-3 seferde ilave edip karıştıralım.

Fincanları tek tek yağlayıp unlayalım.

Tencereye göre kek hamurunu 6-7 adet fincana paylaştıralım.

Derin ve büyük bir tencereye 3 parmağımız hızasında su koyalım.

Fincanları tencereye yerleştirelim.

Su kaynayınca ocağı kısık ateşe alalım.

Tencerenin üzerine temiz bir mutfak havlusu gerelim ve tencerenin kapağını sıkıca kapatalım.

20 dakika tencerenin kapağını açmadan pişirelim.

20 dakika sonunda ocaktan alalım tencerenin kapağını açmadan 10 dakika dinlendirelim.

10 dakika sonunda tencereden fincanları çıkaralım ve soğumaya bırakalım.

Soğuduktan sonra kekin kenarından dikkatlice bıçağı içeriye doğru itelim. (kolayca kekin çıktığını göreceksiniz..

AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder