MALZEMELER:
125 gram oda ısında yumuşamış tereyağı veya margarin,
1 adet yumurta,
1 su bardağı pudra şekeri,
Yarım su bardağı nişasta,
2 tepeleme tatlı kaşığı nescafe
1 yemek kaşığı sıcak su içerisinde eritilecek,
2 tepeleme tatlı kaşığı kakao,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı vanilya,
2 buçuk su bardağı+1 yemek kaşığı un (kullanılan bardak 200 mm .)
HAZIRLANIŞI:
Hamurunu hazırlamak için, yumuşamış tereyağı, pudra şekeri ve
yumurta, derin bir kap içerisinde karıştırılır.
Üzerine, 1 yemek kaşığı sıcak su içerisinde eritilmiş nescafe, kakao ve vanilya
ilave edilip, karıştırılır.
Elde edilen karışıma son olarak, kabartma tozu ve kontrollü olarak azar azar un
ilave edilerek, güzelce yoğrulur (2 buçuk su bardağından sonra, unu dikkatli
ekleyin).
Yumuşak kıvamlı, pürüzsüz bir hamur elde edilir.
Elde edilen kurabiye hamurundan, cevizden biraz daha küçük parçalar kopartılıp,
avuç içerisinde yuvarlanarak oval şekil verilir.
Şekillendirilen kurabiyeler, yağlı kağıt serili fırın tepsisine, aralıklı
olarak dizilir.
Ortalarına kürdan ile bastırılıp, kahve çekirdeği görünümü verilir.
Önceden ısıtılmış 175° fırında, kontrollü olarak pişirilir.
Fırından alınan kahve çekirdeği kurabiye, tepsi içerisinde soğuduktan sonra,
servise sunulur.
Bu ölçüler ile, 63 adet kurabiye elde ettim (1 tepsi).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder