MALZEMELER:
1 kg havuç
5 su bardağı su (bardak ölçüsü 237 ml)
2 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı limon suyu
5 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta (ben mısır nişastası kullandım)
1 su bardağı su
Kakaolu Petibör bisküvi
Üzeri için ceviz
HAZIRLANIŞI:
Önce 24cm X 34cm borcamı ıslatıp hazırda bekletin,
(bu ölçüler büyük borcama
göre ayarlı, daha küçük borcam kullanırsanız, malzeme miktarını azaltın).
Havuçları soyun, iri iri doğrayıp 5 bardak su ile haşlayın, iyice yumuşayınca
hafif soğutun ama suyunu süzmeyin.
Haşlanan havuçları suyuyla beraber rondodan
geçirin ve püre yapın. Püreyi tekrar tencereye alın, içine şeker, vanilya,
limon kabuğu ve limon suyunu katıp devamlı karıştırarak kaynatın.
Kaynayınca
ocağı kısın. Ayrı bir kasede 5 yemek kaşığı nişastayı 1 su bardağı suda çırpın.
Pütürleri gidince havuç püresine katın, iyice koyulaşana kadar kısık ateşte
kaynatın. Muhallebi kıvamında olacaktır.
Ocağı kapatın ve biraz soğumaya bırakın.
Bu arada borcamın tabanını kapatacak kadar petibör bisküvi dizin (bu ölçüdeki
borcam için her kata 20 bisküvi gerekti ve ben görünümün hoş olması için dört
kat yaptım. Siz dilediğiniz gibi döşersiniz).
Havuç muhallebisi bitene kadar
kat kat bisküvi ile muhallebiyi sırayla döşeyin.
Üzerini ben büyük çatalla
çizip desen verdim, siz tercihe göre süslersiniz.
Hazırladığınız keki en az iki
saat (veya tamamen soğuyana kadar) dolapta dinlendirin. Dilimleyerek servis
yapın.
Üzerine ezilmiş ceviz çok güzel yakıştı, ama hindistan cevizi, antep
fıstığı veya fındıkta olur. Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder