MALZEMELER:
Orta boy bir lahana,
HAMURU İÇİN:
1 Kg dana kıyma,
2 Su bardağı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı pul biber
tuz
PİŞİRME SUYU İÇİN:
1 Tane büyük boy kuru soğan
1 tane sivri biber
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çay bardağı zeytin yağı
2 Çorba kaşığı domates salçası
1 Çorba kaşığı biber salçası
Ve sarmalarımızın üzerini geçecek kadar kaynar su
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle lahanalarımızı haşlayalım kalın damarlarını alıp dört parmak genişliğinde şeritler keselim..
Kıymayı yoğurma kabına alıp bulguru, pulbiberi, tuzu ekleyip yoğuralım arada bir su ekleyip yoğurmaya devam edelim 20 dk. yoğuralım.
iyice özleşince lahana yapraklarımıza ince sarıp tencereye dizelim , sarma işlemi bitince
üzerine ekleyip pişireceğimiz suyunu hazırlayalım.
Kuru soğanı yemeklik sivri biberi de aynı boyda doğrayıp yağları ilave edip pembeleşinceye kadar kavuralım salçalarıda koyup iki dakika daha kavurup tuzunu ekleyip sıcak suyu ilave edelim ,
sardığımız sarmaların üzerine dökelim porselen bir tabak koyup ağır ateşte pişirelim .
Lahana sarmalarımız hazır ..
AFİYET OLSUN
Ah bunu yapmaya üşendiğim için ben bizimkilerin önüne lahanaysa lahana kıymaysa kıyma pirinçse pirinç hepsi içinde diyerek kapuska koyuyorum :)
YanıtlaSiloda iyiymiş güzel fikir zaten banada bir saat boyunca sardığım sarmalar on dakikada bitince emeğim boşa gitmiş gibi oluyor :) :)
YanıtlaSil