MALZEMELER:
2 Su bardağı pilavlık bulgur,
1 su bardağı haşlanmış mısır,
4 tane kornişon salatalık turşusu,
1 Tane orta boy kuru soğan,
2 diş sarımsak
5 tane yeşil soğan ,
1 demet dere otu,
yarım demet maydanoz
1 tane kırmızı pancar
tuz , karabiber,
nane, kimyon, pul biber
domates salçası,
1 su b. sıvı yağ
1 tane limonun suyu
HAZIRLANIŞI:
Bulgurun içine kuru soğanı ve karabiber, tuz, nane ekleyip kısır demler gibi demleyelim.
Ve diğer sebzeleri iyice yıkayıp minik doğrayalım.
Pancarı rendeleyelim , demlenen bulgurumuza önce salça, sıvı yağ baharatlar ekleyip iyice karıştıralım sonra pancar rendesini,sarmısağı, mısırı, turşuyu, yeşillikleri, limon suyunu katıp iyice karıştırıp fazla bekletmeden servis yapalım..
AFİYET OLSUN
Elinize sağlık .Sevgilerr
YanıtlaSil