Bu Blogda Ara

24 Nisan 2017 Pazartesi

BAZLAMA


MALZEMELER:

HAMURU İÇİN:

500 Gr. un,

40 Gr. yaş maya,

1 tatlı kaşığı şeker,

1 yemek kaşığı tuz ,

2 yemek kaşığı sıvı yağ,

1 Su b. süt

Ve ılık su

ARASINA SÜRMEK İÇİN:

250 Gr. tere yağ,

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığında yoğurup üzerini örtüp yarım saat mayalandıralım.,

Ve portakal büyüklüğünde bezeler alalım.




Bu bezeleri açalım ve üzerine tereyağ sürelim.



Bir kenarını katlayıp tekrar yağ sürelim.


Bu işlemi diğer kenarada uygulayalım.



Yani dörde katlayacağız.







Bu şekilde dinlendirip açalım , teflon tavada pişirelim pişerken her iki yüzünede yağlayalım 
mis gibi sıcakcık ekmeklerimiz hazır .



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder