Bu Blogda Ara

5 Nisan 2017 Çarşamba

BEYAZ PASTA



MALZEMELER:

Taban için;

125 gram oda ısısında yumuşamış margarin (yarım paket),

1 adet yumurta,

5 çorba kaşığı yoğurt,

Yarım su bardağı toz şeker,

Yarım paket kabartma tozu,

3-4 su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.).

Kreması için;

2 buçuk su bardağı süt,

6 çorba kaşığı un,

1 çay bardağı toz şeker (kullanılan çay bardağı ölçüsü: 110 ml.),

2 paket vanilya (5+5 gram),

3 çorba kaşığı hindistan cevizi,

75 gram margarin (oda ısısında).

HAZIRLANIŞI: 

Taban hamurunu hazırlamak için, 3 su bardağı un ile diğer malzemeler, derin bir kap içerisine alınıp yoğrulur.

Oluşan hamurun üzerine azar azar un ilave edilerek yedirilir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.

Yumurtanın büyüklüğü, yoğurdun kıvamı ve unun markası, un oranını değiştirebiliyor.

Benim hamurum tam 4 su bardağı un aldı. Siz 3 su bardağından sonra kontrollü olarak ilave edin.

Elde edilen hamur streç filme sarılıp, buzdolabında yarım saat dinlendirilir.

Kremasını hazırlamak için, vanilya ve margarin haricindeki malzemeler, tencereye alınıp karıştırılır.

Elde edilen karışım, ocağın üzerine alınır ve sürekli karıştırarak, koyulaşıncaya kadar pişirilir.

Koyulaşan kremanın içerisine, vanilya ve margarin ilave edilip karıştırılır.

Hazırlanan krema ocaktan alınıp, mikser yardımı ile 3-4 dakika çırpılır ve soğumaya bırakılır.

Dinlenen hamur dolaptan alınır ve 4 eşit parçaya bölünür.

Her bir parça, iki steç film arasında, merdane yardımı ile 2-3 milim kalınlığında, dikdörtgen olacak şekilde açılır.

Açılan hamur yağlı kağıt üzerine alınır ve fırın tepsisinin arka tarafına yerleştirilir. (İçine de yerleştirilebilir fakat arkasına koymak işimizi kolaylaştırıyor.)

Önceden ısıtılmış 180° fırında tek tek üzeri kızarmadan pişirilip çıkartılır ve soğumaya bırakılır (maksimum pişme süresi 10 dakikadır).

Soğuyan taban parçaları, üst üste konulup kenarları bıçak ile kesilerek düzleştirilir.

Kenar kısımlardan kalan küçük parçalar, rondadan geçirilip ufalanır.

Taban parçaları arasına, eşit şekilde krema sürülür ve üst üste dizilir.

Hazırlanan beyaz pasta, üzeri kalan krema ile kaplanır. 

Son olarak üzeri arzuya göre süslenir ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir.

Ardından dilimlenerek servise sunulabilir.

Ben çok şekerli olmaması için kremasına 1 çay bardağı şeker kattım, ama tatlı sevenler şeker ölçüsünü arttırabilirler.

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder