MALZEMELER:
1 paket margarin (250 gr.)
1 çay bardağı sıvı yağ,
2 yumurta ( birinin sarısı üzeri için ayrılacak ),
Yarım Türk kahvesi fincanı sirke,
1,5 tatlı kaşığı tuz,
1 paket kabartma tozu,
Alabildiği kadar un.
Üzeri İçin;
Yumurta sarısı,
Susam.
HAZIRLANIŞI:
Derin yoğurma kabının içerisine oda ısısında yumuşamış margarin, sıvı yağ,
yumurta, sirke ve tuz konulup elle karıştırılır.
Karışımın içerisine biraz un ve kabartma tozu eklenip karıştırılır ve azar azar
un ilavesiyle ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.
Hamurdan küçük parçalar kopartılıp tercihe göre şekillendirilir.
Yada merdane ile açılıp kurabiye kalıpları ile şekillendirilebilir.
Şekillendirilen kurabiyeler yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş olan fırın
tepsisine dizilir.
Üzerilerine yumurta sarısı sürülüp, susam ve çörek otu serpiştirilir.
Hazırlanan sirkeli tuzlu kurabiye, önceden ısıtılmış 180° fırında üzerileri
kızarana kadar pişirilir.
Kurabiyeler pişince fırından çıkartılıp soğuduktan sonra servise sunulabilir.
Not: Sirkeli kurabiye tarifi uzun süre tazeliğini kaybetmeyen ve ağızda dağılan
harika bir kurabiyedir. Tarifteki ölçülerle 2 tepsi kurabiye çıkmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder