Bu Blogda Ara

23 Şubat 2019 Cumartesi

MİLFOY KÜLLAHLARI


MİLFÖY KÜLLAHLARI

MALZEMELER :

1Paket milföy hamuru

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

2 su bardağı süt

4 yemek kaşığı toz şeker

1 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı tereyağ

1 paket vanilya

5 Tane kuru kayısı

Yarım çay bardağı kayısı çekirdeği

HAZIRLANIŞI :

Milföy hamurları tam çözülmeden biraz inceltip uzun şeritler halinde keselim v demir külahların üzerine sarıp fırında hafif pembeleşince çıkarıp bi kenarda dinlendirelim .
Kremamızı hazırlayalım un, nişasta, şeker, yumurta sarısı, vanilya ve sütü karıştırıp ocağa koyup fokurdayana kadar pişirelim ilk sıcaklığı çıkınca küçük küp halinde kestigimiz kayısıları katıp karıştırıp sıkma torbasına doldurup küllahların içine sıkalım ..
Kayısı çekirdeklerini iri doğrayıp içi krema dolu küllahları çekirdeklere batırıp servis tabağına dizip üzerine arzuya göre pudra şekeri eleyip servis edebilirsiniz..
Ben bunu kayısı ile yaptım ama siz istediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz muz, kivi, çilek olabilir üzerine yine fıstık , fındık , ceviz kullanabilirsiniz.
Bu küllahları tuzlu olarakta kullana bilirsiniz krem peynirin içine dereotu veya maydanoz doğrayıp küllahların icine sıkıp kahvaltıda  suna bilirsiniz..
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder