MALZEMELER:
1/ 5 Su b. irmik
1 su b. un
1 çay b. yoğurt
Yarım çay b. sıvı yağ
1 Paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yumurta
Üzerini bulamak için irmik ben bu irmiğe sevdiğim için 1 çay kaşığı tarçında ekliyorum
Şerbeti için:
(Şerbet soğuk ve kaynatılmadan dökülüyor)
2/5 su b. su
2/5 su b. şeker
HAZIRLANIŞI:
Malzemeler bir kapta yoğurulur.
Damla şekli verilir ve her yeri irmiğe bulanır.
Yağlı fırın tepsisine dizilir.
180 derecede pişirilir.
Yalnız fırını kontrol edin çabuk pişiyor.
Şerbet için su ve şeker bir kapta karıştırarak eritilir. Kaynatmıyoruz!!! Soğuk şerbet fırından çıkan tatlıların üzerine gezdirilir..
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder