Bu Blogda Ara

9 Ağustos 2017 Çarşamba

SAMUT (dereotu) SALAMURA TARİFİ


MALZEMELER:

40 Demet samut (dereotu)

4.5 lt su

1 yemek kaşığı limon tuzu 

1 Kase pekmez

Kaya tuzu

HAZIRLANIŞI:

Pazardan aldığımız samutlar ayıklanır ve demet yapılır.

Bir bezin üzerinde bir gün bekletilir.Ertesi gün 4,5 lt. su 2 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı limon tuzu konarak kaynatılır derin bir kaba koyduğumuz samutların üzerine dökülür üzeri kapatılarak bir gün daha bekletilir.
 3. günü saplarına birer çay kaşığı pekmezle tuz sürülür ikiye katlanıp kavanoza istif edilir serin bir yerde saklanır . 
Pekmez sarartmak için kullanılır. 
Salamura patates salatası , mercimekli köfte içine güzel olur.
 Ayrıca kahvaltıda zeytin yağı, limon biber karışımıyla güzel gider.
 Ben kalın olan sapların bir kısmını samutları kavanoza konduktan sonra üzerini saplarla kapattım. 
Üzerine samutların suyundan yeteri miktarda koyup kavanozun kapağını sıkı bir şekilde kapatıyoruz. 
Uzun sürede bozulmadan dayanıyor. 
Yapacak olanlara kolay gelsin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder