MALZEMELER:
2 Kg. asma yaprağı
Yeteri kadar salamura tuzu (kaya tuzu)
Yeteri kadar kaynatılmış soğutulmuş su
5 kg. bidon kavanoz
HAZIRLANIŞI:
Yaprağın damarlı kısmı üstte gelecek şekilde büyüklüğüne göre yaprağa 1 yada 2 tutam tuz serpilir.
Bu işlem 10- 15 yaprak olana kadar devam edilir ve yaprak rulo şeklinde sarılır bidona yerleştirilir.
Yapraklar bitene kadar bu işlem devam edilir.
Tüm yaprakların tuzlaması ve yerleştirilmesi bittikten sonra en üstede tuz serpilir.
Ağzı sıkıca kapatılır.
Güneş görmeyen serin bir yerde 10 gün bekletilir.
Bu sürede hazırda tuzlu su bekletmeliyiz suyumuz azalabilir o durumda su ekleyiniz.
Tuzlu suyun tuzunu ayarlamak için de tuzu ekledikten sonra içine bir yumurta koyun yumurta yüzeye çıkarsa tuz oranı yeterlidir.
Aynı zamanda su taşmada yapabilir , bu nedenle bidonun altına leğen gibi bir şey koyabilirsiniz.
En önemli püf noktası salamura yaparken yapraklar yıkanmayacak olması kullanacağımız zaman 3-4 saat öncesinde suda bekletip daha sonra yıkayarak tüketebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder