Bu Blogda Ara

30 Temmuz 2017 Pazar

KAYSERİ YAĞLAMASI


MALZEMELER:

Hamuru için:

4 Su b un

Kuru maya (10 gr.)

1 Tatlı k. tuz

1Çay k. şeker

2 su b. ılık su

KIYMALI  HARCI İÇİN:

300 Gr. kıyma

4 adet soğan

3 adet sivri biber

1 yemek k. biber salçası

Yarım çay b. sıvı yağ

2 yemek k. tere yağ

Tuz

Karabiber

Pulbiber

AÇMAK İÇİN:

Bir kase un

HAZIRLANIŞI:

Hamurumuzu yoğuralım, unu  yoğurma kabına alalım.

Ortasına tuz, şeker mayayı katıp ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım.

Bu hamuru elde edebilmek için uzunca bir süre yoğurup, suyu dikkatlice, az az eklemek 
gerekiyor.

Hamur kıvama gelince üzerini örtüp mayalanması için bırakıyoruz.

Hamur mayalanırken soğanları, biberleri minik minik doğruyoruz.

Domatesleride rendeliyoruz.

Kıymayı tavaya katıp yağ eklemeden altını yakıyoruz.

Suyunu salıp çekince yağını ekliyoruz.

Sonra soğanları ekleyip iyice kavuruyoruz.

Kavrulan soğanlara biber salçasını ekleyip bir iki kez karıştırdıktan sonra biber ve 

rendelenen domatesleri ekleyip beş dk. pişdikten sonra 1 su b. sıcak suyu ekleyip tuzunu,
 karabiberini, pulbiberini ekleyip kapağını kapatıyoruz.

Özleşip koyulaşmasını bekliyoruz. ( 15 dk. kadar)

Mayası gelen hamuru 20 eşit bezeye bölüyoruz.

Her birini pasta tabağından biraz büyük açıyoruz, teflon tavada pişiriyoruz.

Pişen hamurları sofra bezine sarıyoruz.

Ağzı kapalı bir kapta muhafaza edelim kurumasın diye.

Pişirme işlemi bittikteen sonra beşerli grup yapıyoruz.

Geniş yayvan bir tabağa en alta yufka sonra üzerine kıymalı sos yufka şeklinde diziyoruz.

 Sonra dört parçaya bölüyoruz.

Sıcak sıcak servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN.

Ben bu yemek için yufkalarını pişirdikten sonra beze sarıp kapalı bir kapta saklıyorum önemli olan kıymanın sıcak olması, kıymasınıda pişiriyorum, yemek zamanı kıymayı ısıtıp servise hazırlıyorum
çok ama çok lezzetli oluyor...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder