Bu Blogda Ara

10 Kasım 2018 Cumartesi

KEŞKEK




KEŞKEK

MALZEMELER:

Yarım kg. Dövmelik buğday 

1 kg.  Kemikli kuzu gerdanı

Tuz -  karabiber ve su

Üzeri için : 2 yemek k. Tereyağ 

1 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber

HAZIRLANIŞI:

Buğdayı yıkayıp geniş bir tencereye alalım .
Etleride yıkayıp üzerine ekleyip bol su ilave edip kaynamaya bırakalım .
Kaynamaya başlayınca ateşini kısıp iki saat pişirilip etleri kemiğinden ayırıp eti ve suyunu çekmiş olmalı .
Pişen bugdayları tahta bir kaşıkla iyice ezerek karıştırdım tuzunu ve karabiberini ekleyip servis tabagina alalım üzerine tereyağını kızdırıp kırmızı toz biberi ekleyin ve üzerine gezdirin sıcak servis edin .
Ben pişen etlerden  ayırıp tereyağına ekledim üzerine gezdirdim ...

AFİYET OLSUN



2 yorum: