Bu Blogda Ara

26 Ekim 2018 Cuma

PADİŞAH YASTIĞI TATLISI


PADİŞAH YASTIĞI TATLISI

 250 gr margarin

 2 yumurta (içine)

 1 kahve fincanı pudra şekeri

 1 kahve fincanı irmik

 1 çay kaşığı kabartma tozu

 1 paket vanilya

 4 su bardağı un

İÇİ İÇİN : 1su b. Ceviz

ŞERBETİ İÇİN :4 Su b. Şeker

5 Su bardagi su

 YAPILIŞI:

Oda sıcaklığında ki yağı yoğurma kabına alın ve pudra şekeri ile ovalayın.
 Diğer malzemeleri ekleyip yoğurun ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlayın içli kofte açar gibi   hafif açın ve içine bir çay kaşığı kırılmış ceviz koyup ağzını kapatın  sıvı yağa batırdığınız tel çırpıcı ile tam ortasına bastırın veya başka bir aparatla kullanabilirsiniz ben resimdeki aparati kullandım
4 Kenarını hafif çimdik atarak kare şekli verin .
 180 derece kızarana dek pişirin soğumaya bırakın.
 Şerbet için olan şekeri suyu bir tencereye koyun .
Kaynara çıkınca 15 dk daha kaynatılacak 1 çay kaşığı limon suyu eklenir bir taşım kaynatılıp şerbet ocaktan alınır.
Şerbet altı kapatıldıktan 3 dk sonra tepsiye dökülecek!

Önce hamuru eşit büyüklükler e ayıralım 

Içini parmaginizla hafif açıp bir çay kaşığı ceviz koyalım 


Yuvarlanıp tepsiye dizilir


Istediğiniz bir şekilde üzerine bastırıp desen verelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder