2018 bu ilk gününde sizlerle yoğurtlu karnıbahar tarifini paylaşmak istiyorum .
Karnıbaharın her yemeğini severim ama yoğurtlusunu ayrı severim her yemeğin yanına
eşlik edebilecek bir tarif özellikle et yemeklerinin yanına tavsiye ederim.
MALZEMELER:
Yarım kg. karnıbahar
1 Kase yoğurt
Bir kaç dal dere otu
1 diş sarmısak
Yarım çay b. ceviz
HAZIRLANIŞI:
Karnıbaharları ayırıp yıkayalım ve haşlayalım soğuk sudan geçirelim ve minik minik
doğrayalım .
Yoğurdu çırpalım içerisine ezilmiş sarmısakları tuzu ve ince kıyılmış maydanozu ekleyelim
, en son karnıbaharları ekleyip karıştıralım cevizlerinde yarısını ekleyelim , diğer yarısını
üzerini süslemekte kullanalım.
Karnıbaharımız hazır .
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder