Bu Blogda Ara

16 Ocak 2018 Salı

SAC KAVURMA


Bu tarifi kuzu eti sevmeyenler dana eti ile de aynı şekilde pişirebilirler aynı lezzeti yakalayabilirsiniz  çok kolay ve şık bir ana yemek olarak sunabilirsiniz yanında pilav salata çorba ile çok lezzetli bir menü şimdiden afiyet olsun

MALZEMELER:

1 Kg. kuzu eti

2 Çorba k. tere yağ

100 gr. kuyruk yağı

2 Çorba k. sıvı yağ

1 tatlı k. tuz 

1 tatlı k. pul biber

1 tatlı k. kekik

3 tane sivri biber 

2 tane domates

HAZIRLANIŞI:

Etimizi kuşbaşından daha ufak doğrayalım .

Bakır sacımıza önce kuyruk yağını eritelim , sıvı yağ ve tere yağını ekleyip iyice kızdıralım 

ve eti ilave edelim suyunu salıp çekene kadar pişirelim sivri biberleri küçük doğrayalım ete 

ilave edelim bir iki dk. daha pişirelim domatesleri koyalım domatesler suyunu çekince

baharatlarını ve tuzu ekleyip bir iki dk. daha pişirip indirelim ..

AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder