Bu tarifi kuzu eti sevmeyenler dana eti ile de aynı şekilde pişirebilirler aynı lezzeti yakalayabilirsiniz çok kolay ve şık bir ana yemek olarak sunabilirsiniz yanında pilav salata çorba ile çok lezzetli bir menü şimdiden afiyet olsun
MALZEMELER:
1 Kg. kuzu eti
2 Çorba k. tere yağ
100 gr. kuyruk yağı
2 Çorba k. sıvı yağ
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. pul biber
1 tatlı k. kekik
3 tane sivri biber
2 tane domates
HAZIRLANIŞI:
Etimizi kuşbaşından daha ufak doğrayalım .
Bakır sacımıza önce kuyruk yağını eritelim , sıvı yağ ve tere yağını ekleyip iyice kızdıralım
ve eti ilave edelim suyunu salıp çekene kadar pişirelim sivri biberleri küçük doğrayalım ete
ilave edelim bir iki dk. daha pişirelim domatesleri koyalım domatesler suyunu çekince
baharatlarını ve tuzu ekleyip bir iki dk. daha pişirip indirelim ..
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder