Bu Blogda Ara

15 Ocak 2018 Pazartesi

POLT KÖFTE


Bu tarifim Malatya yöresine ait bir tarif , İsmini yapraklarının büyüklüğünden dolayı biraz iri 

hazırlanmasından alıyor bildiğimiz incecik sarmalar gibi olmuyor.

Ama lezzeti tek kelimeyle mükemmel oluyor .



MALZEMELER:

2 Demet pancar yaprağı

2 Su b. pilavlık bulgur

1 Baş kuru soğan 

2 diş sarmısak

Yarım demet maydanoz

taze nane 

1 Yemek k. domates salçası

1 yemek k. biber salçası

2 Yemek k. tereyağ

Yarım çay b. zeytin yağı 

1 Çay k. pul biber

1 çay k. kimyon 

1 Çay k.  reyhan

Yarım çay k. karabiber

1 Çay k. tuz

SOKORACI İÇİN:

1 Tane kuru soğan

2 yemek k. tereyağ 

2 yemek k. sıvı yağ

1 Yemek k, salça 1 tatlı k. tuz

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle yaprakları yıkayıp kaynar suda bir iki dk. bekletip soğuk suyla durulayalım.

Ve iç harcını hazırlayalım bulguru kısır demler gibi demleyelim içerisine baharatları ve 

ekleyelim soğanı sarmısağı yağını, salçasını  ekleyelim iyice  karıştıralım .

Yapraklarımıza iç harçtan koyup saralım tencereye dizelim .

Üzerinin sokoracını hazırlayalım.

Bir kuru soğanı küp doğrayıp tereyağı ve sıvı yağda kavuralım üzerine salçayı ekleyip bir dk. 
daha kavuralım hazırlanan sokoracımızı köftelerin üzerine gezdirelim 1 tatlı kaşığı tuz serpip 
üzerini geçecek kadar kaynar su dökelim ve bir tabak kapatıp kapağınıda kapatıp kısık 

ateşte suyunu çekene adar pişirelim .

Yanında sarmısaklı yoğurtla servis yapalım.

AFİYET OLSUN








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder