Bu tarifim Malatya yöresine ait bir tarif , İsmini yapraklarının büyüklüğünden dolayı biraz iri
hazırlanmasından alıyor bildiğimiz incecik sarmalar gibi olmuyor.
Ama lezzeti tek kelimeyle mükemmel oluyor .
MALZEMELER:
2 Demet pancar yaprağı
2 Su b. pilavlık bulgur
1 Baş kuru soğan
2 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz
taze nane
1 Yemek k. domates salçası
1 yemek k. biber salçası
2 Yemek k. tereyağ
Yarım çay b. zeytin yağı
1 Çay k. pul biber
1 çay k. kimyon
1 Çay k. reyhan
Yarım çay k. karabiber
1 Çay k. tuz
SOKORACI İÇİN:
1 Tane kuru soğan
2 yemek k. tereyağ
2 yemek k. sıvı yağ
1 Yemek k, salça 1 tatlı k. tuz
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle yaprakları yıkayıp kaynar suda bir iki dk. bekletip soğuk suyla durulayalım.
Ve iç harcını hazırlayalım bulguru kısır demler gibi demleyelim içerisine baharatları ve
ekleyelim soğanı sarmısağı yağını, salçasını ekleyelim iyice karıştıralım .
Yapraklarımıza iç harçtan koyup saralım tencereye dizelim .
Üzerinin sokoracını hazırlayalım.
Bir kuru soğanı küp doğrayıp tereyağı ve sıvı yağda kavuralım üzerine salçayı ekleyip bir dk.
daha kavuralım hazırlanan sokoracımızı köftelerin üzerine gezdirelim 1 tatlı kaşığı tuz serpip
üzerini geçecek kadar kaynar su dökelim ve bir tabak kapatıp kapağınıda kapatıp kısık
ateşte suyunu çekene adar pişirelim .
Yanında sarmısaklı yoğurtla servis yapalım.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder