MALZEMELER:
1 Çay bardağı pirinç
Su
Terbiyesi için:
1 Kase yoğurt
4 Çorba kaşığı un
1 yumurta
1 limon
Tuz
SOSU İÇİN:
1 Çorba kaşığı tereyağ
1 çorba k. nane
1 çay k. kırmızı toz biber
HAZIRLANIŞI:
Tencereye 1 çay b. pirinci alın , üzerine yaklaşık 1 litre kadar su ekleyin pirinçleri pişirin.
Terbiyesi için karıştırma kabına 1 kase yoğurdu alın.
Üzerine un yumurta 1 limon suyu ilave edip çırpma teliyle karıştırın.
Daha sonra üzerine ilk önce soğuk su daha sonra sıcak su ilave edip terbiyeyi bağlayın,
Terbiyeyi tencereye pirinçlerin üzerine alın ve kaynayan çorbayı pişirmeye bırakın.
Sosu için tavaya tere yağını alın ve eridikten sonra üzerine nane ve kırmızı biberi ilave edip karıştırıp ocaktan alın.
Tuzunu ekleyip karıştırın tuzu en son ekliyoruz yoksa terbiyemiz kopabilir.
Çorbayı servis tabağına alın üzerine naneli sostan döküp servis edin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder