MALZEMELER:
1 Paket minik boru makarna
1 küçük kutu konserve mısır
150 gr. dilimlenmiş salam
1 küçük patates
2 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
7-8 adet kornişon turşu
1 büyük havuç
5 kaşık mayonez
6 kaşık süzme yoğurt
HAZIRLANIŞI:
Salamları şeritler halinde , turşu, patates ve havuçları küp küp doğrayın.
2 kaşık sıvı yağ tencereye alın , havuçları patatesleri 3-5 dk. soteleyin.
Tencereye makarnaları ve tuzu ilave edin, üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edip ara sıra karıştırarak makarnalar suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
Pişen makarnalara 2 kaşık zeytin yağı ilave edip karıştırın ve geniş bir kaseye alıp ara sıra karıştırarak oda ısısına gelmesini bekleyin.
Soğuyan makarnalara yoğurt ve mayonez karışımını , salamları, turşuyu ve yarım kutu mısırı ilave edip karıştırın.
Kalan mısırlarla süslediğimiz salatayı hemen servis etmenizi öneririm.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder