Bu Blogda Ara

10 Ağustos 2017 Perşembe

DAMLA TATLISI


MALZEMELER:

2 Adet yumurta

1 Çay b. irmik

1 Çay b. sıvı yağ

1 Çay b. yoğurt

150 gr. eritilmiş margarin veya tereyağ

1 Paket vanilya 

1 Paket kabartma tozu

1 fiske karbonat

1 Tatlı k. sirke

4-5 su b. un

İÇ MALZEMESİ İÇİN:

1 Kase çekilmiş ceviz

ŞERBETİ İÇİN:

3 Su b. şeker

3-5 su b. su

Bir kaç damla limon suyu

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle şerbeti için şeker ve su tencereye konulup çırpılır orta ateşte kaynatılır.

Kaynamaya başlayınca birkaç damla limon suyu sıkılıp 2-3 dk. sonra altı kapatılıp soğumaya bırakılır.

İrmik , pudra şekeri, yumurta, yoğurt, sıvıyağ,erimiş margarin ,vavilya ve sirke derince bir kaba alınır ve çırpılır.

1 Su b. un ve 1 paket kabartma tozu konulur ve çırpılır.

Yavaş yavaş un eklemesi yapılarak hamur toplanır.

 Kulak memesi kıvamında yumuşak olması gerekir.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yassı hale getirilir, içine biraz ceviz konulup rulo halinde sarılır.

Biraz açtırarak esnetip iki ucu öne getirip sıkıştırılıp birleştirilir.

Tepsiye dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür.

Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

Pişdikten sonra ilk sıcağı çıkınca 1 dk. sonra şerbeti dökülür.

Hepsinin üzerine gelecek şekilde kepçe ile şerbetlenir.

Üzeri kapatılarak iyice çekmesi beklenir .

Bu malzemeden 30 adet tatlı çıkıyor.

Malzemeyi yarıyada indirip yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN


2 yorum: