MALZEMELER:
1 Su b. süt
Yarım su b. su
2 Adet yumurta
1,5 su bardağına yakın un
Yarım demet dereotu
1 su b. rendelenmiş kaşar
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Tüm malzemeleri çırpma kabına ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
Krep tavasına bir iki damla sıvı yağ damlattıktan sonra tavanızı iyice kızdırın ve krep harcınızdan bir kepçe alıp tavanızın ortasına dökün.
Tavanızı sağa sola hareket ettirerek krebin tüm tavaya yayılmasını sağlayın .
iyice pişip krep tavadan ayrılınca diğer yüzünü çevirip pişirin.
Bu işlemleri tavanın yağlanması dahil krep harcınız bitene kadar devam edin .
Krebinizin içine peynir v.b. malzemeler koyarak da servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder