Bu Blogda Ara

9 Ağustos 2017 Çarşamba

DEREOTLU KAŞARLI KREP

      

MALZEMELER:

1 Su b. süt

Yarım su b. su

2 Adet yumurta 

1,5 su bardağına yakın un 

Yarım demet dereotu

1 su b. rendelenmiş kaşar

Tuz

Karabiber 

Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:

Tüm malzemeleri çırpma kabına ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.

Krep tavasına bir iki damla sıvı yağ damlattıktan sonra tavanızı iyice kızdırın ve krep harcınızdan bir kepçe alıp tavanızın ortasına dökün.

Tavanızı sağa sola hareket ettirerek krebin tüm tavaya yayılmasını sağlayın .

iyice pişip krep tavadan ayrılınca diğer yüzünü çevirip pişirin.

Bu işlemleri tavanın yağlanması dahil krep harcınız bitene kadar devam edin .

Krebinizin içine peynir v.b. malzemeler koyarak da servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder