MALZEMELER:
1 Su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Paket instant maya (10 gr.)
2 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta (akı hamura sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN :
Yumurta sarısı
susam , çörek otu
HAZIRLANIŞI:
Bir kaba mayayı , toz şekeri, ılkı sütü, ve ılık suyu koyup mayayı eritelim.
Üzerine yumurta akını , tuzu ve sıvıyağı ilave edip karıştıralım.
Sonra azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerine streç film ile kapatıp ılık bir ortamda kırk dk. mayalandıralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.
Hazırladığımız poğaçaları tepsiye aralıklı olarak dizelim.
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim .
Poğaçaları tepside 10 - 15 dk. daha mayalandıralım.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Toplam 25 adet yumuşacık poğaçamız oldu...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder