Bu Blogda Ara

20 Haziran 2017 Salı

KARNIYARIK


MALZEMELER:

6 Adet  küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)

2 adet orta boy soğan

1 adet domates

8 adet yeşil biber

4 diş sarmısak

1 yemek k. salça

Sıvıyağ, tuz, karabiber,kırmızı biber

200 gr çekilmiş et

HAZIRLANIŞI:

Patlıcanları çizgili soyup, yarım saatyağ çekmemesi  içintuzlu suda bekletin.

iyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın.

6 Adet biberide yağda kızartın.

Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberleri,küp küp doğramış olduğunuz 1 adet domatesi,tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın.

Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dk.kaytatın.

Tepsiye patlıcanları ortalarını keserek yerleştirinve bu kesiklerden patlıcanların içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun.

Doldurduğunuz patlıcanları üzerine kalan 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın , birer tane sarmısak ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyun .

Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün.
kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin.

Daha sonra 170 derecede ısıttığımız fırına sürerek 20 -25 dk. pişirin .

Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tenceredede ocakta yapabilirsiniz .

Aynı sürede pişecektir.

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder