MALZEMELER:
6 Adet küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
2 adet orta boy soğan
1 adet domates
8 adet yeşil biber
4 diş sarmısak
1 yemek k. salça
Sıvıyağ, tuz, karabiber,kırmızı biber
200 gr çekilmiş et
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları çizgili soyup, yarım saatyağ çekmemesi içintuzlu suda bekletin.
iyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın.
6 Adet biberide yağda kızartın.
Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberleri,küp küp doğramış olduğunuz 1 adet domatesi,tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın.
Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dk.kaytatın.
Tepsiye patlıcanları ortalarını keserek yerleştirinve bu kesiklerden patlıcanların içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun.
Doldurduğunuz patlıcanları üzerine kalan 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın , birer tane sarmısak ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyun .
Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün.
kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin.
Daha sonra 170 derecede ısıttığımız fırına sürerek 20 -25 dk. pişirin .
Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tenceredede ocakta yapabilirsiniz .
Aynı sürede pişecektir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder