Bu Blogda Ara

19 Haziran 2017 Pazartesi

PİLAV ÜSTÜ KAVURMA


MALZEMELER:

Yarım kg. kuzu eti

2 çorba k. tereyağ

Kekik , pul biber

1 tatlı k.tuz

PİLAVI İÇİN:

2 Su b. pilavlık bulgur

1 yemek k. tereyağı

3 yemek k. zeytin yağı

1 yemek k. domates salçası

1 su b. et suyu 

2 Su b. kaynar su

tuz

HAZIRLANIŞI: Öncelikle etimizi yıkayıp hiçbir şey eklemeden suyunu çektirelim ve tuzunu kekiğini ,  pul biberini katıp birazda kaynar su koyup yarım saat daha pişirelim...

Pilavın yağını bir tencerede eritelim salçasını ekleyip çiğ tadı çıkana kadar kavuralım burguru katıp bir iki karıştırıp sularını ekleyelim tuzunu atıp kısık ateşte pişirelim demlemeye bırakalım..
demlenen pilavın üzerine etimizden koyup sıcak servis yapalım..

AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder