MALZEMELER:
Yarım kg. kuzu eti
2 çorba k. tereyağ
Kekik , pul biber
1 tatlı k.tuz
PİLAVI İÇİN:
2 Su b. pilavlık bulgur
1 yemek k. tereyağı
3 yemek k. zeytin yağı
1 yemek k. domates salçası
1 su b. et suyu
2 Su b. kaynar su
tuz
HAZIRLANIŞI: Öncelikle etimizi yıkayıp hiçbir şey eklemeden suyunu çektirelim ve tuzunu kekiğini , pul biberini katıp birazda kaynar su koyup yarım saat daha pişirelim...
Pilavın yağını bir tencerede eritelim salçasını ekleyip çiğ tadı çıkana kadar kavuralım burguru katıp bir iki karıştırıp sularını ekleyelim tuzunu atıp kısık ateşte pişirelim demlemeye bırakalım..
demlenen pilavın üzerine etimizden koyup sıcak servis yapalım..
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder