Bu Blogda Ara

30 Aralık 2018 Pazar

MİDYE TATLISI


MİDYE TATLISI 

MALZEMELER:

1 Çay bardağı süt 

1 Çay bardağı yoğurt 

1 Çay bardağı sıvı yağ 

1 Yumurta

1 yemek kaşığı sirke 

1 Paket kabartma tozu 

1 Su b. bardak nişasta 

3 Su bardağı Un

Tuz

Açmak için : 

1 yemek kaşığı un

1 Çay bardağı nişasta 

İç harcı için :

Ceviz

Üzeri için :

150 gr. Tereyağ 

Şerbeti için :

2,5 su bardağı su

3 Su bardağı şeker 

Çeyrek limon

HAZIRLANIŞI :

Midye tatlısı için öncelikle şerbetini hazırlıyoruz .
Bir tencereye şekeri ve suyu koyup kaynamaya bırakıyoruz kaynadıktan  sonra çeyrek limonlu sıkıp tencereyi şerbet sogusun diye bir kenarda beklemiyoruz.
Hamuru için yoğurma kabına sütü , yoğurt , sıvı yağ,  yumurta , sirkeyi koyup elimizle iyice karıştırıyoruz ve üzerine unu, kabartma tozunu, nişastayı ve  tuzu koyup yumuşak bir hamur yoğuralım .
Ayrı bir tarafta hamuru açmak için , ayrı bir kaseye unu nişastayı karıştıralım .
Hazırladığımız hamuru on iki eşit parçaya bölüp yuvarliyoruz .Hamur bezelerinin üzerine az un serperek, cay tabağı büyüklüğünde açalım .
Daha sonra üzerlerine un ve nişasta serperek hepsini on iki katı üst üste diyelim.
Daha sonra açalım açabildigimiz kadar büyük açalım .
Daha sonra hamurun uç kısmından başlayarak rulo şeklinde saralım .
Sardığımız hamurdan bir parmak eninde keselim.
Kestigimiz hamurdan bir parçayı düz bir şekilde tezgahın üzerine koyalım elimizle biraz açalım .
Hamurun yarım ay şeklinde olan tarafına iri kırılmış ceviz koyup kapatalım .
Tüm hamurları aynı şekilde hazırlıyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine diliyoruz.
Diğer tarafta tereyağını eritiyoruz . Eriyen ve ılıyan tereyağını MİDYE tatlıların üzerine gezdirelim ve yirmi dk.  dinlendirelim 200 dercelik fırında üzerleri kızarana dek pişirip.
İlk sıcaklığı çıkınca üzerlerine soğuk şerbeti gezdirelim .
Şerbeti çekmesi için dinlendirelim ve tatlımız hazır ...
AFİYET OLSUN



2 yorum:

  1. harika tatlı olmuş.Elinize sağlık.Mutlu yıllar

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.
    Size de sağlıklı mutlu yıllar dilerim😊

    YanıtlaSil