KEŞKEK
MALZEMELER:
Yarım kg. Dövmelik buğday
1 kg. Kemikli kuzu gerdanı
Tuz - karabiber ve su
Üzeri için : 2 yemek k. Tereyağ
1 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber
HAZIRLANIŞI:
Buğdayı yıkayıp geniş bir tencereye alalım .
Etleride yıkayıp üzerine ekleyip bol su ilave edip kaynamaya bırakalım .
Kaynamaya başlayınca ateşini kısıp iki saat pişirilip etleri kemiğinden ayırıp eti ve suyunu çekmiş olmalı .
Pişen bugdayları tahta bir kaşıkla iyice ezerek karıştırdım tuzunu ve karabiberini ekleyip servis tabagina alalım üzerine tereyağını kızdırıp kırmızı toz biberi ekleyin ve üzerine gezdirin sıcak servis edin .
Ben pişen etlerden ayırıp tereyağına ekledim üzerine gezdirdim ...
AFİYET OLSUN
Ellerine sağlık canım arkadaşım çok güzel olmuş
YanıtlaSilTeşekkürler sağolun
Sil