Bu Blogda Ara

11 Kasım 2018 Pazar

Çİ BÖREK





Çİ BÖREK

MALZEMELER:

4 su b. un

1 Yemek kaşığı toz şeker

1 Tatlı k. Tuz

2 yemek k. Sirke

Yeteri kadar su

İçi için : 300 gr. Kıyma

1 tane kuru soğan

2, 3 dal maydanoz

1 Tatlı k. pulbiber

Tuz

Yarım çay bardağı su

Kızartmak için sıvı yağ

HAZIRLANIŞI :

Öncelikle hamur için olan malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurarak portakal büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler hazırlayıp bir kenarda dinlendirmeye alalım .

Kıymaya rendeledigimiz soğanları ve ince doğradığımız maydanozları , pulbiber ,tuzu, suyu ekleyip iyice yoğuralım.

Tezgahımıza biraz un serpip dinlendirdigimiz bezelerden alıp kolayca yardımıyla açalım hazırladığımız harçtan  tepeleme bir yemek k.koyup açtığımız hamurun içine yayalım yarım ay şeklinde kapatalım kızgın yağda her iki tarafını iyice kızartın ve sıcak servis yapın..
AFIYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder