Çİ BÖREK
MALZEMELER:
4 su b. un
1 Yemek kaşığı toz şeker
1 Tatlı k. Tuz
2 yemek k. Sirke
Yeteri kadar su
İçi için : 300 gr. Kıyma
1 tane kuru soğan
2, 3 dal maydanoz
1 Tatlı k. pulbiber
Tuz
Yarım çay bardağı su
Kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI :
Öncelikle hamur için olan malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurarak portakal büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler hazırlayıp bir kenarda dinlendirmeye alalım .
Kıymaya rendeledigimiz soğanları ve ince doğradığımız maydanozları , pulbiber ,tuzu, suyu ekleyip iyice yoğuralım.
Tezgahımıza biraz un serpip dinlendirdigimiz bezelerden alıp kolayca yardımıyla açalım hazırladığımız harçtan tepeleme bir yemek k.koyup açtığımız hamurun içine yayalım yarım ay şeklinde kapatalım kızgın yağda her iki tarafını iyice kızartın ve sıcak servis yapın..
AFIYET OLSUN
MALZEMELER:
4 su b. un
1 Yemek kaşığı toz şeker
1 Tatlı k. Tuz
2 yemek k. Sirke
Yeteri kadar su
İçi için : 300 gr. Kıyma
1 tane kuru soğan
2, 3 dal maydanoz
1 Tatlı k. pulbiber
Tuz
Yarım çay bardağı su
Kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI :
Öncelikle hamur için olan malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurarak portakal büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler hazırlayıp bir kenarda dinlendirmeye alalım .
Kıymaya rendeledigimiz soğanları ve ince doğradığımız maydanozları , pulbiber ,tuzu, suyu ekleyip iyice yoğuralım.
Tezgahımıza biraz un serpip dinlendirdigimiz bezelerden alıp kolayca yardımıyla açalım hazırladığımız harçtan tepeleme bir yemek k.koyup açtığımız hamurun içine yayalım yarım ay şeklinde kapatalım kızgın yağda her iki tarafını iyice kızartın ve sıcak servis yapın..
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder