PADİŞAH YASTIĞI TATLISI
250 gr margarin
2 yumurta (içine)
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 kahve fincanı irmik
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un
İÇİ İÇİN : 1su b. Ceviz
ŞERBETİ İÇİN :4 Su b. Şeker
5 Su bardagi su
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında ki yağı yoğurma kabına alın ve pudra şekeri ile ovalayın.
Diğer malzemeleri ekleyip yoğurun ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlayın içli kofte açar gibi hafif açın ve içine bir çay kaşığı kırılmış ceviz koyup ağzını kapatın sıvı yağa batırdığınız tel çırpıcı ile tam ortasına bastırın veya başka bir aparatla kullanabilirsiniz ben resimdeki aparati kullandım
4 Kenarını hafif çimdik atarak kare şekli verin .
180 derece kızarana dek pişirin soğumaya bırakın.
Şerbet için olan şekeri suyu bir tencereye koyun .
Kaynara çıkınca 15 dk daha kaynatılacak 1 çay kaşığı limon suyu eklenir bir taşım kaynatılıp şerbet ocaktan alınır.
Şerbet altı kapatıldıktan 3 dk sonra tepsiye dökülecek!
Önce hamuru eşit büyüklükler e ayıralım
Içini parmaginizla hafif açıp bir çay kaşığı ceviz koyalım
Yuvarlanıp tepsiye dizilir
Istediğiniz bir şekilde üzerine bastırıp desen verelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder